22 november 2011 6.12 Telefoonservice

KLANTENSERVICEFEDERATIE: ZELFREGULERING BRANCHE

Komend jaar moeten klanten op de website van bedrijven kunnen zien wat de wachttijd en belkosten zijn van een helpdesk.

Dat meldt De Telegraaf. Het bedrijfsleven is bezig met zelfregulering, aldus de krant. Minister Verhagen (Economische Zaken) herhaalde gisteren dat hij de branche nauwlettend in de gaten houdt, naar aanleiding van een onderzoek naar de tevredenheid over de klantenservice van telecombedrijven en energieleveranciers. Daarin krijgen de klantenservice-afdeling een ruime voldoende. Verhagen zal dit onderzoek volgend jaar nogmaals laten uitvoeren.

De branche kent twee soorten bedrijven: de klantenservice-afdelingen die onderdeel zijn van bedrijven en zogeheten facilitaire contactcenters, die bedrijven kunnen inhuren. Beiden hadden een eigen belangenvereniging, die samen verdergaan als de Klantenservicefederatie. Deze federatie introduceert vandaag op zijn congres zelfregulering voor de branche. Deelnemende bedrijven zijn verplicht op hun website gegevens te tonen over wachttijden, de kosten van bellen met de klantenservice, het aantal problemen dat in één keer wordt opgelost en de gemeten klanttevredenheid. Bij de laatste twee onderdelen moet ook worden vermeld hoe de cijfers zijn berekend.

Bron: Telegraaf

Tagged: , , , , , , , , ,

6.12 Telefoonservice
6.12 Telefoonservice 6.12 Telefoonservice is in 2003 opgericht door Roland Vegt en heeft zijn hoofdvestiging in Amsterdam. In ons team werken 20 enthousiaste collega’s. Wij verzorgen en waarborgen de telefonische bereikbaarheid van tal van bedrijven, organisaties en instellingen met een geheel eigen visie op telefonische communicatie voor de zakelijke markt. Wij zijn met trots al 11 jaar een volwaardig verlengstuk van veel organisaties.

CONTACT