3 april 2013 6.12 Telefoonservice

DE MOBIELE TELEFOON BESTAAT 40 JAAR

Het is vandaag precies veertig jaar geleden dat het allereerste telefoongesprek via een mobiele telefoon plaatsvond. Op 3 april 1973 was het de uitvinder van Motorola Martin Cooper die het eerste mobiele belletje deed.

“Joel, ik bel je met een ‘echte’ mobiele telefoon. Een draagbare handheld telefoon”, waren Coopers eerste, gevleugelde woorden. Puur voor de gezelligheid was het gesprek overigens niet bedoeld: ontvanger Joel was Joel Engel, een concullega van AT&T die eveneens mobiele telefonie probeerde te ontwikkelen, maar dus door Cooper was afgetroefd.

De telefoon van destijds was een kilo zwaar. Het zou nog tien jaar duren voor de eerste mobiele telefoon op de markt kwam.

Tagged: , , , ,

6.12 Telefoonservice
6.12 Telefoonservice 6.12 Telefoonservice is in 2003 opgericht door Roland Vegt en heeft zijn hoofdvestiging in Amsterdam. In ons team werken 20 enthousiaste collega’s. Wij verzorgen en waarborgen de telefonische bereikbaarheid van tal van bedrijven, organisaties en instellingen met een geheel eigen visie op telefonische communicatie voor de zakelijke markt. Wij zijn met trots al 11 jaar een volwaardig verlengstuk van veel organisaties.

CONTACT